Wesele zbliża się wielkimi krokami? Suknia i kwiaty do wiązanki ślubnej wybrane, zaproszenia rozesłane, a Ty obawiasz się, że to w dalszym ciągu nie wszystko? Ważnym elementem każdego przyjęcia weselnego są nie tylko główne posiłki, ale również przystawki. Szczególnie w sezonie letnim doskonałą propozycją lekkiej i orzeźwiającej propozycji kulinarnej może być… owocowy bufet! Jakie owoce na wesele? Niejednokrotnie zdarza się, że kwestie dotyczące wyboru dodatków kulinarnych są o wiele bardziej kłopotliwe niż np, wybór garnitur dla Pana Młodego. Szeroką gamę modeli oferuje bowiem sklep internetowy dastan.pl, dzięki czemu wybór stylizacji będzie jeszcze przyjemniejsze!
Owoce na wesele
Stół po brzegi wypełniony zdrowymi przekąskami to perfekcyjny wybór, szczególnie w przypadku gdy część gości weselnych to wegetarianie, sportowcy lub osoby dbające o linie. Owoce na weselu, które zwykle cieszą się największą popularnością to banany, winogrona, gruszki, a także jabłka. O owocach, które pozwolą Ci zadbać o zdrowie i wygląd przeczytasz tutaj. Latem wybawieniem mogą okazać się arbuzy i melony. Państwo Młodzi, którzy zdecydowali się na candy bar lub fontannę z czekolady, nie powinni zapomnieć o truskawkach lub ananasie! To połączenie z pewnością skradnie serca i kubki smakowe weselników!
Zastanawiasz się, w jakiej formie podać owoce na weselu? Możliwości jest mnóstwo, ale najchętniej wybieraną są finezyjne owocowe szaszłyki, a także owoce umieszczone np. w rożku waflowych na lody! Tak podane staną się również ozdobą samą w sobie i z pewnością zniknął w ekspresowym tempie. Uwielbiają je także najmłodsi zaproszeni goście!
Ile owoców na wesele podać?
Odpowiedź na to pytanie nie należy do najprostszych. W tym, przypadku kluczowa jest liczbą zaproszonych gości weselnych, także pora roku. Latem owoce bufety cieszą się bowiem większym zainteresowaniem niż zimą. Dodatkowo w sezonie letnim Państwo Młodzi mają większe pole do popisu, bowiem sezonowych pyszności jest znacznie więcej! Teoretycznie ślubni profesjonaliści zalecają, aby wykorzystać przelicznik od 300 do 500 gramów na osobę.